Tüketici Hakları Hukuku
Günümüzde tüketimin artması ve sanayinin gelişmesiyle birlikte alışveriş günlük yaşantımızın büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Gelişen hayat şartlarıyla birlikte internet üzerinden alışveriş de çok yaygın hale gelmiş olup hızla gelişen bu sektör beraberinde hukuki problemleri de getirmekte olup tüketici hukukunun ortaya çıkmasına ortam sağlamıştır.
Çok da yeni olmayan fakat hala gelişmekte olan bu alan hukuk sistemimizde önemli bir yere sahip olup 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda düzenlenmiştir. İşbu kanunun ve tüketici hakları hukukunun amacı tüketicinin sağlığını, güvenliğini ve ekonomik çıkarlarını korumak; tüketiciyi aydınlatmak ve yaşanabilecek hak kayıplarına karşı korumaktır. Tüketici hakları hukukunu oluşturan bazı konulara örnek vermek gerekirse;
- Tüketici Sözleşmeleri;
- Taksitle satış sözleşmeleri
- Tüketici kredisi sözleşmeleri
- Konut finansmanı sözleşmeleri
- Mesafeli satış sözleşmeleri
- Devre ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri
- Paket tur sözleşmeleri
- Abonelik sözleşmeleri
-
Kira Artış Oranı
Kira artış oranında iki ihtimal söz konusudur. Taraflar sözleşmede kira artışının ne kadar olacağını konuşmuş olabilir yahut bu konuda herhangi…
Devamını Oku » -
Tüketici Sözleşmelerinde Haksız Şartlar
Sözleşmeler hayatımızın her alanında karşımıza çıkmakta ve sürekli hâlde bunları hazırlamakla yükümlü olan sözleşme düzenleyen, TBK md.20’de düzenlenen genel işlem…
Devamını Oku » -
Tüketici Hakem Heyeti
Tüketici Hakem Heyeti Nedir? Tüketici hakem heyeti, satıcının, tüketiciye ayıplı mal ve hizmet sunması durumunda ya da ayıp olmamakla beraber…
Devamını Oku »